keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Erityiset toisilleen

Rakas kummityttöni A,
On mennyt jo aivan liian pitkä aika siitä, kun ollaan viimeksi nähty. Toivottavasti tämä outo ja ikävä koronatilanne menisi joskus ohi ja saisimme tehdä yhdessä vaikka retken jonnekin. Voisin tehdä meille herkkueväät. Tai voisit myös tulla käymään meillä. Et ole meidän uudessa kodissa vielä käynytkään. Äiti, isi, sisko ja veli saavat tulla kyllä mukaan.


Onneksi olen  kuitenkin saanut seurata sinun elämääsi läheltäkin, kun äiti laittaa välillä Instagramiin tai WhatsAppilla sinusta kuvia, videoita tai kertoo juttuja siitä, mitä olet sanonut tai tehnyt. Sinulla on kyllä ihan parhaat jutut. Ja ilmeet! Vaikuttaa siltä, että sinulla on kaikki hyvin. Kuvissa näytät ainakin iloiselta ja tyytyväiseltä. Ihan tulee ikävä, kun alkaa katselemaan kuvia.
Kummius on jotain erityistä. Kummi ja kummilapsi erityiset toisilleen. <3
Ihailen sinussa erityisesti sellaista tiettyä tomeruutta ja voimakasta tahtoa. Ja huumorintajua. Ne ovat hyviä ominaisuuksia elämässä. Kun vielä vähän kasvat, minä näen meidät nauramassa yhdessä typerille jutuille, joita kukaan muu ei tajua. :D En melkein malta odottaa.


Ja samalla olet ihanin juuri nyt. Vielä niin pieni, että saatat tulla syliin. Kuitenkin niin iso, että osaat ja tiedät jo vaikka mitä. Kysytköhän sinäkin serkkusi tavoin äidiltä ja isiltä hankalia kysymyksiä? Tiedäthän, että minulta voit myös kysyä. Ihan mitä vaan. Ihmetellään sitten yhdessä. Se on yksi kummien tärkeimmistä tehtävistä. Ihmetellä elämää ja ehkä jotain elämää suurempaakin yhdessä kummilasten kanssa.


Silloin kun olit vähän pienempi, sinua usein tapaamisten aluksi ujostutti. Monesti ujous kuitenkin pikku hiljaa suli pois ja juuri kun olimme taas "syliväleissä" ja hauskimmat yhteiset tekemiset olivat löytyneet, koittikin lähdön hetki. Tylsää. Uskaltaisitkohan sinä joskus tulla meidän luo yökylään, kun saadaan taas tavata?


Vaikkei ollakaan nähty, ajattelen sinua silti paljon. Päivittäin vähintäänkin huokaisen Jumalan puoleen, että pitäisi huolen sinusta ja koko teidän perheestä.


Minusta on jännä miettiä, millaiseksi meidän suhteemme tämän elämän aikana muodostuukaan. Toivon kovasti, että voisin olla sinun elämässäsi läsnä sillä tavalla, kun sinä tarvitset. Saankohan olla mukana silloin, kun sinut siunataan vuoden päästä ensimmäiselle luokalle kouluun? Tai kun myöhemmin pääset ripille? Menetköhän joskus naimisiin? Tuleekohan sinusta joskus jonkun kummitäti? Tai äiti? En voisi kuvitella suurempaa kunniaa, kuin olla juuri sinun kummitätisi.


Isi juuri lähetti uudestaan teidän osoitteen (olin taas hukannut sen..). Laitan sinulle pian postia tulemaan. :)
Muista rakas A tämä! Mitä vaan ihanaa, milloin vaan!
Tapiolan seurakunnassa (se on minun työpaikkani, jos et muista) käytössä olevien kummitodistusten takasivulla on teksti:
Kuka sinä olet, sinä pieni ihminen? Oletko sinä niin kuin minä, vai jotain ihan muuta? Kovin vähän sinusta tiedän, mutta niin paljon sinulle toivon. Miten voisin suojella ja vaalia sinussa kätkettynä olevaa aarretta? Osaanko olla paikalla, kun minua tarvitset? Kunpa saisit elää elämän täynnä rakkautta ja onnen hetkiä, ilman elämän suurimpia suruja ja huolia. Mutta niin vähän voin luvata. Haluan kuitenkin luottaa: "Herra varjelee sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina." Siksi pyydän, siunaa meitä.
Tapiolan seurakunnan kummitodistus.
Rakas A, niin paljon minäkin sinulle toivon. Ja rukoilen.
Rakkaudella Miia-kummi


Kummipäivää vietetään tänä keväänä lähinnä etänä. Paljon kivaa, kiinnostavaa ja hyödyllistä materiaalia sekä vinkkejä kummina olemiseen löydät osoitteesta  www.kumminkaa.fi. Esimerkiksi toukokuun viimeisellä viikolla kummit haastetaan jakamaan parhaat ideansa kummina toimimisesta poikkeusoloissa somessa tunnisteilla #kumminkaa ja #kummipäivä. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan myös palkintoja.
Aion osallistua ja palkinnon jaan tietysti rakkaan A:n kanssa. :)

Tänään teille kirjoitti,
Miia Raninen,
perhetyöntekijä

1 kommentti:

Pieni suuri koululainen

Monessa perheessä eletään jännittäviä aikoja juuri nyt. Odotusta on ilmassa pienillä ja vähän suuremmillakin perheenjäsenillä. Pian se alkaa...